15 March 2018

Beneluxtrein rijdt zeker vanaf april langs Brecht

 

Noorderkempen Jef Van den Bergh

Na 14 jaar is het zo ver: de Beneluxtrein zal vanaf 9 april zeker via de hogesnelheidslijn rijden en dus halt houden in station Noorderkempen. Daarmee komt eindelijk een einde aan een jarenlang stappenplan waarin naar een oplossing werd gezocht ter vervanging van de Fyra. Na homologatie en andere technische problemen werd de omslag verschillende keren uitgesteld de afgelopen jaren. Maar nu lijkt alles klaar te zijn voor een omslag op 9 april.

De hogesnelheidslijn 4 zal eindelijk gebruikt worden voor wat hij gebouwd is, met name een snellere verbinding tussen Brussel en Amsterdam. De reistijd zal vanaf dan een half uur korter zijn. Bovendien komt hiermee ook een belangrijke verbinding tussen Antwerpen en Breda tot stand. En krijgen de reizigers van het station Noorderkempen meer en betere verbindingen naar de rest van het land. Voor héél het noorden in de Kempen is dit een belangrijk dossier. Elk uur van de dag, rond het uur, zal er een trein vertrekken én aankomen. Brecht zal immers het kruispunt zijn van de treinen in beide richtingen.

Verder komen er Blue Bikes aan het station en zal de parking opnieuw uitgebreid. Een derde uitbreiding is meer dan nodig en zal in de richting van Loenhout zijn (en dus niet het weiland dat er nu ligt naast de brug over de hogesnelheidslijn).

Bekijk hier het ATV-fragment van 13 maart 2018 hierover. 

Lees hieronder de artikels over dit heugelijk nieuws:

Gazet Van Antwerpen- 14 maart 2018
Het Laatste Nieuws- 14 maart 2018
Gazet Van Antwerpen- 15 maart 2018
Het Nieuwsblad- 15 maart 2018

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.