22 September 2015

Denk mee na over de mobiliteit van de toekomst!

 

Hoe ziet u de mobiliteit van de toekomst?

Hoe verplaatsen we ons in 2020, 2050 of 2100? Gebruiken we de zelfrijdende wagen of de elektrische fiets, delen we auto’s en fietsen, werken we met een mobiliteitsbudget in plaats van bedrijfswagens, betalen we een slimme kilometerheffing, hoe zien de wegen er uit, … ? 

Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseer ik een inspiratiemoment rond mobiliteit met als thema 'Anders Onderweg' in de Coppenskazerne in Brasschaat. Tijdens deze inspirerende voormiddag word je uitgedaagd om mee na te denken over de mobiliteit van de toekomst.

Het moment wordt ingeleid door mobiliteitsexpert Kris Peeters, die zijn eigen kijk op de mobiliteit van de toekomst geeft. 

Is Uber een bedreiging of opportuniteit voor ons mobiliteitsbeleid? Ga mee in debat met Filip Nuytemans, baas van Uber België! Niet alleen de taxiwereld verandert, het hele concept 'auto' zal veranderen. Bezitten we binnenkort allemaal nog een auto of zullen we dit delen? Schepen van mobiliteit Erik Block vertelt ons hoe ze in Schoten autodelen.

In onze landelijke regio leeft het concept 'basisbereikbaarheid' sterk. Geraken inwoners van landelijke gebieden nog gemakkelijk op hun bestemming? Ga hierover in debat met Frans De Wachter van de Landelijke Gilden. 

We zullen ons niet enkel anders verplaatsen, we zullen ook anders betalen voor onze verplaatsingen. Zullen bedrijven eindelijk de stap zetten naar een mobiliteitsbudget? Koen Magerman van SD Worx licht dit concept toe. Bedrijven kunnen ook werknemers aansporen om met de fiets te komen werken. Kim Vanderpoorten vertelt ons hoe dit bij Familiehulp in zijn werk gaat. Tot slot focust prof Thierry Vanelslander (UA) op het effect van rekeningrijden op goederenvervoer. Zullen vrachtwagens hierdoor de sluipwegen op ons wegennetwerk verkiezen? U komt het zaterdag te weten.

Kortom, een gevulde voormiddag vol inspiratie rond mobiliteit!

Deelname is gratis!   

10/10 Anders onderweg/ betalen: Coppenskazerne, C17, Ruiterijschool 6, Brasschaat

Inschrijven is verplicht en kan via www.cdenv.be/mobiliteitsdagen

Tot dan!

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.