22 October 2015

Eindelijk goede spoorverbinding Noorderkempen- Brussel

 

Vanaf december 2015 zullen reizigers van het station Noorderkempen eindelijk vlot naar Brussel kunnen pendelen. De IC-trein naar Antwerpen zal 2 minuten vroeger in station Noorderkempen vertrekken en in Antwerpen-Centraal zal de IC-trein naar Brussel 1 minuut later vertrekken. Hierdoor krijgen pendelaars 5 in de plaats van 2 minuten de tijd om hun aansluiting in Antwerpen te halen. Die in theorie 2 minuten leidden er immers toe dat reizigers vanuit Noorderkempen meestal de trein naar Brussel net zagen vertrekken op het moment dat ze in Antwerpen aankwamen.

Vandaag de dag missen reizigers vanuit Noorderkempen dikwijls hun aansluiting naar Brussel in Antwerpen-Centraal omdat ze weinig of geen tijd krijgen om over te stappen, in theorie 2 minuten. Daarnaast heeft deze trein ook heel regelmatig vertraging waardoor reizigers richting Brussel de IC-trein Brussel- Charleroi op spoor 22 voor hun neus zien vertrekken. Pendelaars die hun overstap missen, kunnen 13 minuten later de L-trein nemen die overal stopt, of 17 minuten later een IC-trein met meer haltes. Hierdoor komen ze minstens 45 minuten later aan in Brussel.

Wij vroegen de NMBS of enige aanpassing mogelijk is in afwachting van de rechtstreekse verbinding van station Noorderkempen naar Brussel met de Beneluxtrein eind 2016. Heel wat reizigers nemen dagelijks voor hun werk de trein richting Mechelen of Brussel omdat de ring van Antwerpen overvol staat. Maar door de slechte aansluiting verliezen de treinreizigers hun ‘bonus’ ten opzichte van de filerijder. Een betere aansluiting is nodig. Vanuit de NMBS kregen we nu de bevestiging dat de dienstverlening aangepast zal worden. Hierdoor zal de overstap in Antwerpen-Centraal (op hetzelfde perron) quasi gegarandeerd zijn. Deze kleine aanpassing betekent voor veel reizigers van station Noorderkempen richting Brussel goed nieuws!

Foto (C) Photofinish

Categorie: 
Tags: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.