12 december 2016

10% minder boetes voor gsm'en achter het stuur

 

(c) Belga sms'en achter het stuur

In 2015 werden elke dag driehonderd bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Een daling met 10% tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die wij opvroegen bij minister van Binnenlandse Zaken Jambon.

Vorig jaar werden 108.521 chauffeurs beboet voor gsm’en achter het stuur. Dat zijn er 12.803 minder ten opzichte van 2014. Of het gsm-gebruik achter het stuur afneemt, is niet zeker. Het kan ook zijn dat er minder vaststellingen zijn geweest. Voornamelijk autochauffeurs werden vorig jaar betrapt met hun gsm in de hand tijdens het rijden.

Het gsm-gebruik achter het stuur is een groter wordende reden voor onveiligheid in het verkeer en ongevallen. Toch blijkt uit studies dat één chauffeur op de drie wel eens gsm't achter het stuur. Dat is verontrustend. Mensen onderschatten de link met onveiligheid, en net daarom moeten we blijven sensibiliseren en handhaven. Maar ook moderne technologieën, zoals een 'vliegtuigstand' voor de wagen, kunnen ingezet worden om het probleem aan te pakken.

Lees hier het artikel in de Gazet van Antwerpen van vrijdag 9 december 2016. 

Foto (C) Belga

 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.