19 oktober 2017

Ambitieuze spoorbaas Dutordoir

 

Dutordoir (c) Belga

Op woensdag 18 oktober 2017 deed de nieuwe spoorbaas Sophie Dutordoir in de Kamer haar toekomstplannen voor NMBS uit de doeken. Haar focus ligt op de reiziger en met name de communicatie naar de reiziger kan en moet beter. De routeplanner wordt verbeterd en aangevuld met informatie over eventuele vertragingen. De reden van vertraging, of er vervangbussen zijn, wat de alternatieve routes zijn, wat de samenstelling is van de trein en of er stopcontacten aanwezig zijn, zullen in het vervolg meegedeeld worden. Via de app zul je het tracé van de trein kunnen volgen, zoals in het vliegtuig. Ook op de schermen in de treinen komt er meer informatie. 

Daarnaast moet NMBS zich voornamelijk bezig houden met haar kerntaak: meer treinen en stiptere treinen. Personeel moet ook meer samenwerken, over de 'vakjes' heen. Tot slot zullen de 20 grootste stations vanaf begin 2018 uitgerust worden met wifi. Op de trein moeten reizigers steeds verbinding hebben met 2G, 3G en 4G.

Wij zagen een enthousiaste en bevlogen spoorbaas aan het werk, die duidelijk kiest voor een moderniseringstraject mét en niet ondanks het personeel. 

Lees hier de artikels in de Morgen en in de Tijd van 19 oktober 2017. 

Foto (c) Belga Image

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.