18 maart 2017

App moet gsm'en achter het stuur verminderen

 

(c) Belga

Gsm'en achter het stuur vormt een steeds groter gevaar in het verkeer. Uit studies blijkt dat één chauffeur op de drie wel eens gsm't achter het stuur. Dat is verontrustend. Mensen onderschatten de link met onveiligheid, en net daarom moeten we blijven sensibiliseren en handhaven. Maar ook moderne technologieën kunnen ingezet worden om het probleem aan te pakken, net zoals de app Freeedrive. Deze app gaat efficiënt het GSM- gebruik achter het stuur tegen via vervelende geluidjes en pop-ups. Aan het einde van de rit krijgt iedere chauffeur ook een score toegekend naarmate hoe vaak hij of zij in de fout is gegaan. Ook de baas krijgt dit overzicht te zien.

Het Kalmthouts transportbedrijf DBT Logistics is pionier op dit vlak en rust als eerste in ons land zijn 40 vrachtwagens uit met deze app. We vinden dit een belangrijk en zeer interessant initiatief, met zeker ook heel wat mogelijkheden voor de overheid. Wij denken dan aan NMBS, De Lijn of het wagenpark van verschillende overheidsdiensten.

Lees hier het artikel in de Gazet Van Antwerpen van zaterdag 18 maart 2017. Herbekijk hier het videofragment in het VTM Nieuws en hier het videofragment in het VRT Journaal.

Foto (c) Belga

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.