8 januari 2018

Beneluxtrein stopt vanaf april in Brecht

 

Noorderkempen

Het heeft een tijdje geduurd, maar de Beneluxtrein zal vanaf april eindelijk over de hogesnelheidslijn 4 via station Noorderkempen rijden.

Er is nog geen definitief akkoord tussen de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen, maar volgens de laatste berichten geloven beide dat de deadline dit keer wel gehaald zal worden. Vanaf maandag worden er opnieuw testritten uitgevoerd, net als eind vorig jaar, om na te gaan of de veiligheidssystemen goed werken. Tijdens de vorige testritten bleken er technische problemen te zijn aan de grensovergang. Volgens de NMBS zouden deze intussen zijn opgelost en zal alles technisch klaar zijn om de Beneluxtrein vanaf 9 april over de hogesnelheidslijn te laten rijden.

Hiermee wordt een langverwachte belofte ingelost. Al sinds de jaren negentig wordt er gediscussieerd over de aanleg van de hogesnelheidslijn. De voorwaarde was dat er een goede treinverbinding voor de regio moest komen. In 2007 was er al sprake van een rechtstreekse verbinding met Breda. Toen zijn mensen speciaal naar deze regio verhuisd, om met de trein in Breda te kunnen gaan werken. Binnenkort zal dat eindelijk kunnen.

Na veertien jaar zien we eindelijk vooruitgang in dit dossier. Toch is dit geen eindpunt. De parking zal dit jaar nog verdubbeld worden en als park&ride kan Brecht een belangrijke rol spelen, zeker als de werken aan de Antwerpse ring starten.

Lees hier de artikels van zaterdag 6 januari 2018 in de Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad en De Standaard.

 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.