29 november 2016

CD&V wil rijden zonder rijbewijs harder aanpakken

 

Rijbewijs (c) VTM Nieuws

Bestuurders die de weg opgaan zonder geldig rijbewijs, zullen in de toekomst harder worden aangepakt. Justitieminister Koen Geens werkt momenteel samen met minister Bellot aan een wetsontwerp dat het verkeersstrafrecht herziet. Daarin wil hij ervoor zorgen dat de politierechter hen ook een celstraf kan opleggen. Voor rijden zonder rijbewijs kan je vandaag de dag namelijk enkel een geldboete of een rijverbod krijgen. Wanneer overtreders hervallen binnen de drie jaar dan worden de straffen en boetes verdubbeld, maar de rechter kan momenteel geen gevangenisstraf opleggen.

Wij pleiten al jaren voor een strengere bestraffing van recidivisten en zijn dan ook blij dat minister Geens hier werk van zal maken. Het is te gek dat bestuurders die al pakweg drie keer veroordeeld zijn voor rijden zonder rijbewijs, gewoon opnieuw een rijverbod krijgen. Enkel met een bijkomende celstraf kunnen we hen een duidelijk signaal geven.

Lees hier het artikel van dinsdag 29 november 2016 in de Morgen en in het Laatste Nieuws. Lees hier het artikel in de Metro van woensdag 30 november 2016. 

Foto (C) VTM Nieuws

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.