26 april 2018

Fietspad tussen Essen & Nieuwmoer klaar!

 

HLN-fietspad Essensteenweg

Na ruim een jaar werken, is het fietspad tussen Nieuwmoer en Essen een feit. Voor het eerst is er nu een volledig vrijliggend fietspad tussen de grens van Wuustwezel/Brecht en Essen. In 2016 werd een nieuw fietspad aangelegd op de Wuustwezelsteenweg. Het enige gedeelte tussen Wuustwezel-Nieuwmoer-Essen dat nog fietspadloos was, was het gedeelte tussen Nieuwmoer & Essen. Vandaag is deze missing link weggewerkt en kan je vlot van Essen tot in Wuustwezel fietsen. 

Van Nieuwmoer-Dorp tot aan de voetbalterreinen van FC Nieuwmoer liggen langs links en rechts fietspaden in één richting. Buiten de bebouwde kom ligt een vrijliggend tweerichtingsfietspad naast de rijbaan aangelegd tot in Essen. We zijn blij dat de werken eindelijk zijn afgerond en dat de buurtbewoners uiteindelijk veel geduld hebben uitgeoefend. Alles samen gaat het toch om een investering van meer dan 4,5 miljoen euro en werken die toch bijna twee jaar geduurd hebben. Eerst was er immers de Wuustwezelsteenweg en daarna ook nog de Essensteenweg. Alles samen goed voor iets meer dan 4,6 kilometer fietspad.

Lees hier het artikel in het Laatste Nieuws van donderdag 26 april 2018 en hier het artikel in de Gazet van Antwerpen van vrijdag 4 mei 2018. 

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.