10 april 2017

Hoog tijd voor fietsvergoeding voor speed pedelecs

 

elektrische fiets (c) Belga

De snelle elektrische fiets (speed pedelec) wordt steeds vaker ingeschakeld voor woon- werkverkeer. Ondanks de vele voordelen van deze fietsen, worden eigenaars geconfronteerd met heel wat moeilijk- en onduidelijkheden zoals de plaats op de weg, inschrijving en verzekering.

Daarnaast hebben ze vandaag geen recht op een fietsvergoeding aangezien deze fietsen als een aparte categorie van bromfiets worden beschouwd. Om dit aan te pakken, hebben wij een wetsvoorstel ingediend dat zowel een fietsvergoeding voor werknemers met een speed pedelec als fiscale voordelen voor werkgevers die deze fietsen ter beschikking stellen, mogelijk moet maken. Ons wetsvoorstel werd op 10 november 2016 in overweging genomen in de Kamer en moet nu besproken worden (eerst in commissie, dan in de plenaire vergadering waar uiteindelijk ook gestemd zal worden).

Wij hebben deze problematiek ook meermaals aangekaart bij bevoegd minister Van Overtveldt en de regering zou momenteel aan een oplossing werken. Het is hoog tijd dat hier eindelijk werk van wordt gemaakt want wij beginnen ongeduldig te worden. 
 
Lees hier het artikel in de Standaard van zaterdag 8 april 2017. 
 
Foto (C) Belga
Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.