22 december 2016

Inschrijvingsperiode bromfiets verlengd

 

UPDATE

Het KB, dat de regularisatieperiode opnieuw verlengt met een jaar, werd gepubliceerd op 11 januari 2017. Bromfietsen en speed pedelecs gekocht voor maart 2014 hebben nu een extra jaar de tijd om zich in te schrijven. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds eind 2015 moeten ook bromfietsen die aangekocht waren voor maart 2014 ingeschreven worden bij DIV. Om alle eigenaars de tijd te geven om zich in orde stellen, werd er een overgangsperiode van één jaar voorzien. Sinds oktober 2016 vallen ook speed pedelecs onder de wetgeving van de bromfietsen, waardoor een overgangsperiode ook zeker voor hen nodig was. De huidige regularisatieperiode eindigde wel degelijk op 10 december 2016. Dit betekent dat de inschrijving van deze bromfietsen en speed pedelecs nu dus niet langer wettelijk zijn. Nieuwe bromfietsen & speed pedelecs kunnen wel gewoon ingeschreven worden.

Minister van Mobiliteit, Bellot (MR) verkondigde dat de regularisatieperiode wel verlengd zou worden met één jaar, zodat iedereen de kans krijgt zich in orde te stellen met betrekking tot de regelgeving inzake de inschrijving van voertuigen. "Hiertoe zal begin volgend jaar een koninklijk besluit gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad”, liet de minister van mobiliteit Bellot (MR) weten op onze parlementaire vraag.

Wij vinden dat de minister van mobiliteit wel wat sneller had kunnen zijn met zijn wijzigingsbesluiten zodat er geen vacuüm had moeten ontstaan. Ook worden de verzekeringsmaatschappijen nu onnodig op kosten gejaagd.

Heel wat mensen kregen een brief in de bus om te zeggen dat hun bromfiets of speed pedelec niet kon ingeschreven worden via WebDIV of via het DIV-kantoor omdat de dienst DIV wacht op een nieuwe KB om de inschrijving opnieuw open te stellen. Er staat ook te lezen dat de brief van de verzekeringsmaatschappij moet bijgehouden worden voor eventuele politiecontrole.

Lees hier het artikel in het Laatste Nieuws van donderdag 22 december 2016. 

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.