17 juni 2015

Minister bevestigt betere dienstverlening station Noorderkempen

 

Vorig jaar werd een betere dienstverlening, door een Beneluxtrein in te zetten, beloofd maar hierover heerste er onzekerheid. Wij vroegen verduidelijking aan de minister en zij bevestigt nu dat de reizigers van het station Noorderkempen eindelijk een uitgebreidere dienstverlening krijgen, zowel in de richting Antwerpen en Brussel als in de richting Nederland. Dit is positief nieuws, we wachten al tien jaar op verbetering.

De Benelux-plus trein zal vanaf december 2016 stoppen in Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel Nationaal- Luchthaven, Mechelen, Antwerpen-Centraal, Noorderkempen, Breda, Rotterdam-Centraal, Den Haag, Schiphol en Amsterdam-Centraal. Dankzij deze nieuwe trein kunnen de reizigers in het station Noorderkempen ieder uur een trein nemen richting Antwerpen en Breda. 

Op het traject Noorderkempen-Antwerpen vervangt de nieuwe trein de bestaande IC-trein, uitgezonderd van de eerste twee vroege treinen. De eerste IC-trein Brussel-Amsterdam zal namelijk pas om 08.01 uur uit Noorderkempen richting Antwerpen vertrekken. De eerste twee treinen van de huidige dienstverlening blijven behouden waardoor vroege pendelaars vanaf ongeveer 06.00 uur nog steeds richting Antwerpen kunnen reizen.

Momenteel worden de bestaande IC-rijtuigen aangepast zodat ze over de hogesnelheidslijn kunnen rijden. Naast technische aanpassingen, worden ze ook opgefrist en functioneel verbeterd door bijvoorbeeld meer bagageruimte te voorzien. 

Het station heeft zoveel potentieel en een betere dienstverlening was dan ook absoluut noodzakelijk. Reizigers worden hierdoor aangespoord om de trein te nemen en om de auto aan de kant te laten staan. Alleen zo kunnen we werk maken van minder files.

Lees hier het artikel in Het Laatste Nieuws van 17 juni 2015.
 
Foto (C)Belga
Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.