6 april 2017

Nettocash is geen mobiliteitsbudget, maar gewoon budget

 

File (c) Belga

Het mobiliteitsbudget is opnieuw hot topic nu de sociale partners naar buiten zijn gekomen met een advies. Voor ons moet de focus van het mobiliteitsbudget op mobiliteit liggen. Ook de sociale partners benaderen het mobiliteitsbudget vanuit deze insteek. Binnen de regering is afgesproken om het cashverhaal te onderzoeken, maar de premier benadrukte in de Kamer dat ook externe meningen en adviezen moeten worden meegenomen. Het advies van de sociale partners kan dus zomaar niet genegeerd worden. 

Voor ons is het mobiliteitsbudget meer dan enkel toekennen van nettoloon. De toekenning van cash aan iedereen die zijn bedrijfswagen inlevert, betekent alleen de vervanging van de ene vorm van loonoptimalisatie door een andere. Het effect op de mobiliteit is hoogst onzeker. Wij hopen nu op een doorbraak, waar het cash-for-car verhaal de uitwerking van een volwaardig mobiliteitsbudget niet in de weg mag staan.

Lees hier mijn opiniestuk op de website van De Morgen en hier de artikels van donderdag 6 april in de Standaard, de Morgen, de Tijd en het Laatste Nieuws.

Foto (c) Belga

Categorie: 
 

Twitter

Privacyverklaring

De privacy van onze nieuwsbriefcontacten is belangrijk voor ons. Daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld.